Consum premamà, prepapà i prebebè.

crazy-baby

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! No se m’acut una manera millor de començar aquesta entrada.

Gràcies a la crisi moltes persones han reduït el seu consum. I dic gràcies, perquè ja era hora que el seny arribés a les cases d’alguns dels nostres veins i veines. Per descomptat estem vivint una situació complexa a nivell global i dura en el pla personal. Però l’actitud de calma consumista despilfarradora, no era, ni és, ni serà la via per un futur sostenible.

La crisi ha estat l’oportunitat per repensar què compro i on compro; per prioritzar i ser responsables. Per reprendre iniciatives que semblaven tristament extingides: sortir el cap de setmana amb la família i endur-se els entrepans, reparar allò que s’ha espatllat o trencat, enlloc de fotre-ho a la bassa a la primera de canvi…

Veig en aquest temps de dificultats, algunes oportunitats. Però sempre hi ha qui segueix encegada.

Estic visquent un moment particularment especial: l’embaràs. Hem iniciat amb el meu company aquest nou projecte, i amb totes les il·lusions, ganes, inseguretats i dubtes, hem anat trobant constants recordatoris de la societat en què vivim.  És com si un dimoniet anés deixant-se caure per dir-te: “Intentes evitar el consum innecessari? No podràs”. “Intentes ser coherent amb les teves idees? Vés-te’n oblidant”.

Sembla que per tal de donar el millor al fill o filla que ha d’arribar, als pares i mares els entra una vena consumista irrefrenable que ni la crisi aconsegueix eclipsar. El millor cotxet, les millors tetines, 25.000 complements per cada petita necessitat que pugui sortir.

I tu, que ets cabuda per naturalesa, t’aferres a les teves idees i mires de mantenir la calma entre calces de paper i extractors de llet elèctrics.

Aquest moment m’està oferint l’oportunitat de veure que és possible fer les coses d’una altra manera. Sense grans compres, ni bogeries comercials. Però també he de dir que l’entorn no col·labora massa, i sembla que s’hagi proposat minar la teva resistència.

Possible, sí. Senzill, no massa.

Anuncis

One thought on “Consum premamà, prepapà i prebebè.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s