Ceguesa informativa voluntària

Malaltia endèmica (i exageradament estúpida) de les societats occidentals  del s XXI. Tenim a l’abast la informació suficient per canviar el nostre model de consum (dic nostre perquè hi som immerses, no pas perquè l’haguem triat) però ens resistim a observar-la amb deteniment. Tan dur ens resulta descobrir que estem contribuïnt a l’enriquiment dels més  rics i l’empobriment dels més pobres?

Cert, no és agradable que qüestionin la teva manera de fer. Però sembla que encara és més desagradable llegir alguna cosa que et faci remoure per dins. En silenci t’adones que ets una consumidora compulsiva i que et caldira un replantejament… i et fa ràbia, molta. No vols que et jutgin quan en realitat ja és massa tard: tu mateixa t’estàs fent el judici. Potser és aquest el motiu que porta a molta gent a caure en la ceguesa informativa voluntària (CIV). “Em fot que em diguin què he de fer. Faré el que em doni la gana. Ui quantes dades… ja hi tornen amb el rotllo aquest del no-consumisme.” Però per dins el cuquet et va roent, i enlloc de lluitar-hi i aixafar-lo prefereixes contreure la malatia més estúpida que ha existit, la CIV.

Caldria fer un pas més, i adonar-se que el model que segueixes, que t’has fet tant teu, és imposat. Què t’estan restringint i ocultant les opcions, que és el sistema el qui et diu constantment què fer i com ser. Però contra això no et reveles, perquè això no et remou ni et qüestiona, sembla que et deixa ser com vols ser. Segura? Et deixa ser com vols tu o com volen “ells”?

I aquí és quan, davant d’un bon article, amb dades i informació suficient per ajudar-te a formar opinió, sents com una immensa mandra i prefereixes no escoltar, no pensar.

Diagnòstic? Ceguesa Informativa Voluntària

ceguesa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s