Donem valor al seu futur

“La dona afortunada s’asseu a l’adana. Espera el metro que la durà a treballar. Nou parades més enllà una dona gran l’espera per  a que li canvii els bolquers. Els seus fills no tenen temps per fer-l’hi, treballen a 60 quilòmetres. Afortunats ells que també treballen. La dona afortunada s’ha llevat a les 6. Ja té la casa recollida i el sopar preparat. Ha deixat les coses dels nens enllestides i el dinar del seu marit damunt del marbre. Torna tard, cap a les 8. Molts dies el metro allarga el temps que hi ha entre cadascuna de les  parades i ella acaba arribant mitja hora més tard. De jove va anar a escola. Quan va començar a festejar això d’estudiar va anar quedant en un segon pla, i després de casar-se i tenir els tres nens, l’estudi no va quedar ni dins de la imatge.

Moltes vegades pensa que si s’hagués format més podria haver accedit a altres feines millor remunerades o més estimulants. Però ara ja és tard per a ella.  O no?

La dona afortunada s’asseu a l’andana. Mentre espera el metro llegeix un diari gratuït i a la darrera pàgina hi troba un anunci d’una acadèmia d’informàtica. L’eslògan resa així: “Donem valor al seu futur”. L’estarà perseguint la fortuna? És impossible no pensar.”

Com hem arribat fins aquí les persones? Hem creat il·lusions, idees i metes que s’han convertit en necessitats. I per si fos poc, ens hem fet creure els uns als altres que si no ho tens, et manca valor. Menys formació, menys valor. Menys bens materials, menys valor. Menys presència, menys valor.

Senyora afortunada: vostè, per ser qui és, té valor. No es farà el planning de la setmana en una taula de word, ni portarà la comptabilitat de la família amb un excel. Vostè serà estimada, estimarà, tindrà cura i es deixarà les banyes pels seus. Teclejar potser li doni formació extra, però de valor no n’hi falta, cregui’m. Punt i final.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s