Preguntes innocessàries

Quan  a una pregunta innecessària li afegim una paraula simple, podem tenir una conversa imbècil sense fer el més mínim esforç.

Fa uns dies vaig llegir un post on parlaven de solters, solteres i preguntes fatídiques. (Aquelles preguntes que s’acaben formulant en tres ocasions: 1. Quan no saps què preguntar  2. Quan passes dels 50 i et preocupes més dels altres que de tu mateixa  3. Quan tens ganes de tocar els collons.) Potser vosaltres les heu formulades i no encaixeu en cap dels tres perfils.  No patiu: En aquest cas podríem afegir una 4a ocasió: En un moment de descuit.

Bé, el cas és que el post parlava de la fantàstica pregunta: “I tu què, no tens parella?” Habitualment la persona que la formula sap perfectament que no en tens, i el que vol saber és què està fallant. Potser és que, en un atac d’altruisme, necessita ajudar  algú i tu ets la persona escollida. Genial no? Per adobar-ho, és costum que la pregunta es formuli en el pitjor dels moments, com va ser el cas de la meva àvia que, just havent tallat jo amb un noviet (bé, havent tallat ell amb mi) va i em diu: “Així ja no festegeu amb aquell noi?” I jo que li contesto: “No iaia” Resposta: “Quina llàstima, tant que m’agradava” I a tu només et queda dir: “I a mi, iaia, i a mi, que és ell qui m’ha deixat!”, abans d’enfonsar-te del tot en la misèria.

Si a la pregunta hi afegim una paraula aparentment innocent com: encara, la situació mereix que la persona-que-pregunta es foti la llengua al cul. Veiem l’exemple a)  1a opció: I tu què, no tens parella? (No és que et vinguin unes ganes incontenibles de contestar, però,  pse, té un passi) 2a opció: I tu què, ENCARA no tens parella? (No home no! Això si que no. M’estàs dient que tinc un problema? Que sóc un petardo??? Lleig.)

Les persones formuladores d’aquestes meravelloses preguntes no s’adonen que estan molt millor callades o parlant del temps. Sovint hi ha els qui després de preguntar capten el to hostil de la resposta i abandonen l’escomesa. Però hi ha uns quants escollits i escollides que furguen en la llaga i segueixen escarbant en el tema. Aquests són els que anomeno “cecs socials”, que no es van fotent més pinyes per la vida perquè Déu no ho vol.

Quan llegia l’altre dia el post en qüestió vaig concloure que aquestes preguntes sempre  inoportunes i sovint innecessàries (a partir d’ara innocessàries), no s’acaben quan tens parella, perquè aleshores comença el: I que no us caseu? I els nens per  quan? I ja penseu en anar pel segon? No vull menystenir les preguntes innocessàries que afecten els singles, però em fa la impressió que la inoportunitat de les preguntes augmenta amb el pas de les fites superades. (Ho sé, això de fites superades fa molta ràbia, però així ens entenem)

Aquells i aquelles que heu arribat al “i què, el segon per quan?” coincidireu amb mi que és una pregunta que no ve sola. Aquí l’entrevistador/a s’autodesigna conseller familiar i es permet la llicència de dir coses com: “No us espereu massa, eh? Que els germans com menys temps es porten millor”  o “Si us ho penseu molt us farà mandra i el segon no el tindreu”. Ale, ahí queda. Pobre persona-que-pregunta, no s’adona que si ja feia ràbia quan només preguntava, ara que es fica on no la demanen  ni t’explico.

No és que vulgui desmoralitzar ningú, però aquestes preguntes semblen no tenir fi. L’única manera d’acabar amb elles és no fer-les. Així que jo us dic: Benvolgudes internautes del món mundial, si en algun moment us entren unes ganes irrefrenables de formular una pregunta innocessària, demaneu-vos si cal gastar saliva tontament. Altres temes de conversa us esperen: els cumulunimbus, la crisis, les pigues que us han sortit de prendre el sol… Aferreu-vos a qualsevol cosa. I aquelles i aquells que us veieu venir una d’aquestes (impossible d’esquivar) us convido a crear respostes ingenioses per preguntes imbècils. Llàstima que no tingui twitter!

Si voleu llegir el post que comentava més amunt feu clic aquí

Anuncis

2 thoughts on “Preguntes innocessàries

  1. Podries organitzar un concurs o un recull popular de respostes ingenioses o contrainnocessàries! (aquelles que fan que ja no et tornin a preguntar més)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s