Relacions teletac

Què podem esperar? Tot va rematadament ràpid! Tenim la informació a un sol clic de distància, pots parlar amb qui vulguis en el moment que vulguis, pots demanar el sopar a domicili sense moure’t del sofà, pots… És curiós perquè pots, pots, pots però mai podem estar del tot contentes amb les coses ràpides; sempre sembla que no són prou ràpides. Passa com amb les noies dels concursos de “miss”: com que presuposem que han de ser guapes a lo bèstia a la més mínima imperfecció ens embarga l’esperit intolerant: “mira aquesta quines orelles”, “mira l’altra quina amplada de turmells…” Hem de confessar que som així: si ha de ser guapa ho ha de ser de veritat, i si una cosa ha d’anar ràpida, hi ha d’anar de debò.

Està el món ple de gent dient: “Osti tu, és que internet em va superlent. Les pàgines triguen mogollón a carregar-se…” O “Es que no sé què li passa a aquest mòbil, però es colapsa”. És per dir-los que encara  poden donar gràcies que no foti al camp, el mòbil, i no torni mai més. Que no m’estranya que es colapsin ell, el portàtil, l’ordinador de sobretaula i tots els aparells de la seva estirp. Si és que no els donem treva! “Ui ha trigat un milisegon més que ahir en obrir-me el video del gangnam style, que fuerte, que fuerte, que fuerte!”

Hem perdut el nord. No sabem esperar. Ja ni tan sols fem plans en ferm perquè tenim l’opció constant de cambiar-los o excusar-nos per dir: “Ei aneu fent que ja arribo. ;)” Que collons ja arribo?! T’espaviles i surts a l’hora, com hem fet totes les altres que hem arribat  temps, leñe. Ah! I què significa aquesta picada d’ull? Com si un monigote fet amb un punt i coma i un parèntesi servís per redimir fins el pecat més gran del món. Ens posem nervioses quan algun esdeveniment no comença en “ja”, busquem la immediatesa en la informació, en el contacte amb els que tenim lluny, en les respostes a les nostres demandes.

Watsap, mail, feisbuc… Se sap tot i se sap ja. Ara. No m’he d’esperar a la nit per veure les notícies, no m’he d’esperar a demà per arribar a la feina i xerrar amb la gent. I a mi em fa la impressió que aquest és un factor determinant en els nivells d’estress que es respiren pels racons de l’hàbitat de la nostra espècie. Que estem més nervioses del que seria recomanable i així no anem bé.

Aquesta mateixa tarda he vist que en alguns pàrquings hi tens petrientrada ràpida si tens el teletac: aquest invent reforçador de la inestabilitat temporal contemporània, que facilita la superació de les barreres de peatge sense haver-se d’aturar ni un segon a perdre (?) el temps. És cert que jo no utilitzo habitualment el cotxe per desplaçar-me i per tant potser no sé apreciar el  nivell d’excel·lència de l’invent, però avui en entrar en un pàrquing i veure que si tens teletac no t’has ni d’esperar a que et surti el tiquet, he pensat: Se’ns- en -va- la- o-lla! Ni que un tiquet trigués tres setmanes en sortir! Per favor…

I és clar si ens estressem amb les barreres que triguen entre 5 i 10 segons en aixecar-se, amb els watsaps que no es contesten en un període inferior als deu minuts i amb les pàgines d’inernet que no s’obren de forma instantània, que podem esperar del tempo en les nostres relacions? Doncs està clar: Que sigui un desastre! Inestabilitats, cabrejos, insatisfaccions i altres mals endèmics de les persones humanes del segle XXI.

Amics, amigues, centrem-nos, perquè la gent (afortunadament) encara no funcion amb teletac! No sé si hi ha entre les lectores algú que té pensat començar a practicar l’slowlife… però estaria bé començar a practicar-lo abans que arribi una crisi tecnològica i s’estengui un síndrome d’abstinència imparable per tots els confins d’aquest nostre món occidentalitzador, per la salut mental de la nostra malmesa espècie prenem-nos-ho amb calma!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s