Vigileu amb els mòbils

Oju! Diuen que els mòbils no són cosa bona. Sé que no us ve de nou, que no estic descobrint cap notícia impactant d’última hora.  Hi ha moltes veus advertint-nos dels perills de la telefonia mòbil:

– Tenim les globals, que ens alerten de les conseqüències devastadores  derivades de la indústria/extracció del coltan;

– També les socials, dient-nos que això de crear una realitat paral·lela hiperabsorvent entorn els nostres aparells electrònics mòbils, afecta les relacions, les xarxes humanes, la percepció del que és “el viure” de tota la vida;

-No falten les psicològiques/mèdiques: compte amb el deteriorament de les relacions, amb el control sobre l’altra persona, amb les dependències…

– Ni per descomptat… les eco-místico-mèdiques, amb estudis d’universitats de ben lluny amb noms ben gringos (els noms americans, i els anglesos sempre donen credibilitat als estudis… no sé perquè…) que asseguren que les ones que emeten els dispositius mòbils són tan potents i perilloses que poden coure i fer esclatar un ou, espetegar blat de moro i convertir-lo en crispetes o fer “picadillu” les nostres visceres fins convertir-les en salmorejo, així pim pam, mentre dormim.

Pot semblar que faig broma… que no em preocupa. Però no.  Jo també me les escolto aquestes veus i he de dir que, principalment, no em fa cap gràcia  pensar en milers de milions d’ones atravessant-nos constantment. M’imagino un munt de watsaps, tons de trucada i correus electrònics foradant-nos sigilosa i fantasmagòricament i fent que els nostres ritmes interns es tornin bojos. No pot ser bo de cap de les maneres.  Allò que no es deixa veure… és que alguna cosa amaga. És subversiu, perillós. I les ones aquestes, les heu vist? No, oi? Doncs han de ser xungues, xungues. I si se n’ajunten moltes, han de ser xungues de collons.

Però no és pas l’aspecte mèdic el que em preocupa, ni el global. És el psicològic i social. Tant me fa si les parelles es trenquen perquè els amants esperen respostes de watsap que mai no arriben malgrat tenir l’altre “en linia”. M’importa poc si la gent es torna tan irresponsable que creu que pot redimir la culpa d’arribar tard amb un missatget de “ja arribo” passats 20 minuts de l’hora de trobada. Em preocupa poc si les criatures de 8 anys tenen mòbil i no saben gestionar el saldo consentit pels seus pares i mares inconscients però súpermoderns.

El que realment em treu el son és… QUÈ ESTEM FENT AMB ELS AVIS i ÀVIES?? Els nostres pares i mares (que molts ja passen del 60) que s’han anat introduint en aquest utltramón de les noves tecnologies PER CULPA NOSTRA i ara ja no poden viure sense mòbil… Què estem fent? Aquests pares i mares que tenen via lliure per escriure’t a totes hores explicant-te el menú del dinar de diumenge i què han comprat al mercat. Aquestes àvies amb qui mantenim converses de watsap que poden durar entre 10 i 20 minuts i que emeten uns llargs “escrivint” “escrivint”… que deriven en un: “fins ara”.

Ja m’havia acostumat a veure gent jove sopant sense mirar-se a la cara amb els altres comensals o parelles que es parlen a través del mòbil tot i tenir-se al costat. Però he de reconèixer que m’impacta molt més veure àvies i avis que triguen a contestar a les seves filles o néts perquè… estan buscant una foto a la galeria de imagenes o estan veient un vídeo de bombers en banyador que els han enviat les amigues d’aquagym.  oO

Se suposava que aquesta generació era la que encara guardava la tradició que ens fa persones i no usuàries; se suposava que éren els que utilitzen el telèfon fixe i xerren llargues estones (en directe) amb tot el veinat de l’escala i la botiguera del cantó. I anem nosaltres… i els ensenyem a fer servir el watsap.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s