Peter Pan beu estrella damm

Estava jo pensant que no podria assegurar-ho però crec que si el Peter Pan beu alguna cosa quan té set és Estrella Damm. Que ve de Nunca Jamás i són les tantes? Cerveseta va. Que puja a veure la Wendy un ratillo? Cerveseta ve. O potser són els publicistes de la casa Damm que han esnifat polvo de hadas? No ho tinc clar. Però que hi ha algun tipus de connexió entre una cosa i l’altra, això és segur. Com s’entén si no aquest excès d’hormones desubicades que inunden els anuncis de l’esmentada marca cada estiu? Centenars de persones amb complex de Peter Pan, ballant a la platja, bevent, enamorant-se, rient, tornant a beure, jugant a pilota, prenent el sol… Bé, caldria especificar un pèl més. Centenars de persones de més de 25 anys amb complex de Peter Pan ballant a la platja, bevent, enamorant-se, rient, tornant a beure, jugant a pilota, prenent el sol… He hagut d’especificar-ho ja que amb la primera frase no quedava clar si parlàvem de gent de tota mena o del meus companys i companyes de l’institut. Perquè de fet, els de l’insti, és això el que feien tot l’estiu: Beure, nar a la platja (de la Barceloneta que la paga no donava per nar a Menorca), enamorar-se, riure i jugar a pilota. La mar de xuli tot plegat. Zero ocupacions, zero problemes. En aquell moment era el que tocava; estàvem en plena revolució hormonal. No podies demanar-nos que ens centréssim perquè esclatàvem a riure i et dèiem que això ja ho faríem quan fóssim grans… cap allà als…25? Però mira tu. Que ara resulta que hi ha un bon gruix de la societat que ha anat post-posant això de centrar el cap i que s’han plantat als 30 dient, ja ho farem quan siguem grans. I així ens va. Amb gent de vora les tres decades que diuen coses com “no em ratllis amb la política” o “deixa’t de mal rotllos i viu una mica més la vida”. No està clar què els passa. Podria ser una qüestió de rebot amb uns models massa quadriculats que fan olor a antic o un problema creat per una societat que s’ha dedicat a allargar l’edat d’emancipació a base de carreres, màsters i precarietat laboral. Potser és una barreja de tot plegat, però aquest carpe diem malentès i adulterat a mi em fa venir mal d’estòmac. Quan veig aquests anuncis m’entren ganes d’atonyinar algú. No sé si tinc més ganes de perseguir els creatius publicitaris que ens volen vendre un fum que fa als 16 potser agrada però que als 36 fa olor de vida buida, o de plantar-me enmig de la platja amb macrofesta, desendollar-los els aparells i cridar: “Cap a casa tothom que ja són més de les 12.”

El món ha estat sempre ple de Peter Pans.  Tenim els de “Es que jo passo de compromisos” Els de:  “Vull viure la vida. I els de: “No vull complicacions.”  No és cap novetat que hi ha gent amb por al canvi, als passos endavant, a madurar.  Sembla que ja els estaven bé maldecaps com treure la pols de l’habitació o què posar-se per anar a classe.  A mi ja em perdonareu, però aquest model d’adolescència eterna em sona molt més a pèrdua de rumb que a opció vital i fa un tuf exagerat a foto falsa de perfil de facebook. No és res nou però sí per amoïnar-se que ens dediquem a vendre-ho com l’ideal. Quan seguir amb la vida despreocupada de teenager es converteix en l’opció digne de mostrar de cara a la galeria i no tenir-ho et converteix en un amargat, és que  ha  arribat l’hora de fer una bullideta més a la nostra societat perquè un bull li falta. O dos.

Anuncis

3 thoughts on “Peter Pan beu estrella damm

  1. Laura ha dit:

    Genial post! Però amb això dels 25 t’has quedat curta… la gent de 35 viu la vida com si en tingués 20. Pels homes potser funciona, però per les dones…. és un suplici. Així ni es pot trobar parella ni formar una família.
    No dic que ens casem amb 20 anys i parim amb 21 com abans, però pensem una miqueta en les conseqüències que té viure una adolescència perpètua.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s